Gaming og E-sport som organisert aktivitet

Hva vil det si å drive med organisert gaming og e-sport ? 

De fleste gamer i dag på hjemmebane. Men dette kommer til å endre seg der både kultur og idrettslag jobber for å opprette flere tilbud der en kan møtes å spille sammen med andre. Men hva vil det egentlig si å være med i et slikt tilbud?

Ulike tilbud har ulike målgrupper. Her skiller man gjerne mellom sosial gaming, bredde e-sport og topp e-sport. I sosial gaming fokuserer man på å ha det gøy i felleskap. I bredde e-sport strukturerer man treninger, holder kamper og man får oppfølging av trenere, med fokus på å inkludere flest mulig. I topp e-sport er hovedfokuset talentutvikling og prestasjon.

En fellesnevner for alle disse tilbudene er at man skaper sosiale arenaer der man kan dyrke interessen sin sammen med andre. Tar man skrittet mot e-sport er fellesnevneren at man strukturer gamingsesjonene mer enn det man gjør på hjemmebane. Sosial gaming kan mange kjenne seg igjen i fra for eksempel spillkvelder, men e-sport ser ganske annerledes ut enn hva mange er vandt til. Har du lyst til å se hvordan e-sport foregår kan du ta en kikk på disse episodene der NRK har vært på besøk på en videregående skole med e-sport linje: 

Hvorfor er det en god ide å begynne med organisert gaming eller e-sport?

Gaming er en sosial aktivitet som krever at man må samarbeide og kommunisere med andre. De fleste spillere bruker chattetjenester som discord for å holde kontakten både i og utenfor spillene. Gaming som en organisert aktivitet utnytter det sosiale aspektet enda mer! I et slikt tilbud vil du møte likesinnede gamingsjeler og ha muligheten til å utvide ditt nettverk. Det er også det beste alternativet om du vil utvikle deg som spiller da du blir fulgt opp av trenere som kan hjelpe deg på veien.

Hvor kan jeg finne et gamingtilbud i nærheten av meg?

Det dukker stadig opp flere aktører som tilbyr gaming som aktivitet. Det varierer hva som tilbys av aktiviteter og spill, så ha i bakhodet hva som kunne passet deg og hvilke spill du spiller. På vårt klubbkart kan du få oversikt over e-sport klubber som har meldt seg inn til oss. Finner du ikke noe i ditt område kan du høre med dine lokale idrettslag, ungdomsklubber, bibliotek og andre kulturinstitusjoner. Du kan også undersøke om videregående skoler i nærheten av deg tilbyr e-sportlinjer.