LAN, på sykehuset?!

8.4.2022

Etter to år med pandemi får Energisenteret, med god hjelp fra HordaLAN endelig muligheten til å gjenopplive E-LAN.

E-LAN ble for første gang arrangert i 2018 på Energisenteret i Haukeland universitetssykehus, og det med stor suksess. Gymsalen ble fylt opp av alt man kunne ønske seg til et vaskekte LAN, med mer til. Men så kom pandemien, og alle større arrangementer måtte la vente på seg. Nå er man igjen klar for å arrangere E-LAN for alle barn og unge tilknyttet Helse Bergen.

Men hvorfor arrangerer man egentlig LAN på et sykehus? Energisenteret jobber for å øke mestring og felleskap gjennom fysisk aktivitet for barn og unge med psykiske og fysiske tilretteleggingsbehov. Men for senteret er det også viktig at aktiviteten er på barn og unges premisser. Så da må selvfølgelig inkludere en av de mest utbredte aktivitetene blant barn og unge. Med gaming som verktøy mot målet om mestring og felleskap sørger man for å inkludere flest mulig.  

Mestring kan være en flyktig følelse, men i spillverden er den aldri så langt unna. Og når hodet trenger en pause så har man på E-LAN mulighet for å ta ut frustrasjonen i klatreveggen, løse opp spenningene i bassenget eller ta seg en runde i VR rommet for å utfordre koordinasjonen.

Alle barn og unge i alderen 10-18 som har vært eller er i tilknytning til helsetjenestene, uavhengig om du er tilknyttet psykatri eller somatikk, er hjertelig velkommen.

Påmelding finner du her: 

https://www.deltager.no/event/elan_2022