Åsane har fått sitt eget FYSAK-hus!

Ny storstue for selvorganiserte aktiviteter med egen satsning på e-sport og gaming.

4.2.2023

Byråd for barnehage, skole og idrett, Linn Katrin Pilskog åpnet det splitter nye FYSAK-tilbudet i Åsanehallen i Åsane. Dette er det tredje FYSAK-tilbudet iBergen Kommune, og det første med eget dedikert og gratis e-sporttilbud.

I juni2022 ble Aktive Gamere kontaktet av Bergen Kommune der vi fikk i oppdrag å hente inn initiativer som kunne drive e-sport tilbud i den kommende FYSAK-hallen. Det naturlige valget falt på Åsane Ungdomslag (ÅU). Utfordringen var at ÅU allerede var i gang med planleggingen av egne lokaler. Men etter befaring i Åsanehallen ble det full klaff. Nå fyller 20 drøye gaming PCer, flere spillkonsoller og masse fett utstyr de ca. 75m2, som før var vektrom i Åsanehallen.

Tilbudet i Åsanehallen er nøyaktig det vi iAktive Gamere ønsker oss mye mer av: E-sport og gamingmuligheter i akutt nærhet til andre aktiviteter, som innbyr til lek og bevegelse. Dette er perfekt for gjennomføringav komponentene som går på e-sport og fysisk aktivitet!Vi i Aktive Gamere er kjempestolte over å ha fått bidra i prosessen med opprettelsen av e-sporttilbudet ved FYSAK-Åsane! Hallen er et strålende tilbud til alle barn og unge i Åsane, som ønsker seg flere gratis og selvorganiserte tilbud!

Så gratulerer med dagen til Bergen Kommune, Åsane Ungdomslag og viktigst av alle: Alle barn og unge i Åsane og nærliggende bydeler!