Bjørn Inge fikk drømmejobben blant 154 søkere

Vestlandet E-sport har ansatt 42 år gamle Bjørn Inge Nøkling som E-sport koordinator for Vestland.

26.8.2022

Nøkling fikk jobben blant 154 søkere fra hele Vestland som søkte på stillingen.

Bjørn Inge Nøkling har to års utelandsstudier i Digital Design fra Griffith University i Australia og Bachelor i visuell kommunikasjon fra Kunsthøyskolen i Bergen. I tillegg har han praktisk pedagogisk utdanning fra Høyskolen i Bergen. De siste 12 årene har han jobbet som kontaktlærer for elever på medie- og kommunikasjonslinjen på Arna Videregående skole i Bergen, tidligere Garnes VGS.

E-sport koordinatoren skal jobbe tett med e-sportsmiljøet i hele fylket og koordinereaktivitetene på tvers av en rekke ulike aktører. Ved å koordinere ressursene, samle og dele kompetanse og kunnskap, er målet å finne gode løsninger og etablere flere trygge, organiserte tilbud og inkluderende mestringsarenaer for barn og unge.

Nøkling selv sier at jobben som e-sport koordinator er drømmejobben. – Det å få muligheten til å jobbe med noe jeg har hatt som en livslang interesse, og noe som jeg har engasjert meg i både privat og i jobbsammenheng lenge, er utrolig spennende og motiverende, sier han.

- Jeg gleder meg til å begynne arbeidet med å koordinere mye av all den positive aktiviteten som allerede skjer i Vestland, og ser frem til å bli bedre kjent med alle de engasjerte organisasjonene og menneskene som jobber med å etablere og utvikle gaming og e-sport, sier Bjørn Inge Nøkling.

Vestlandet E-sport samhandler tett med Idrettsklynge Vest i utviklingen av gaming og e-sport i Vestland gjennom satsingen Aktive Gamere som er en møteplass og allerede Norges bredest sammensatte tverrfaglige kompetansemiljø innen gaming og e-sport. Ved å samle kompetansen innen både helse, utdanning, forsking, organisering, idrett, frivillighet og ikke minst e-sport, så opplever vi at vi får etablert gode, sunne og trygge tilbud for barn og unge som er opptatt av gaming og e-sport. Koordinatoren sin hovedoppgave blir å koordinere alle disse ressurspersonene, og ikke minst bruke den kompetansen til å hjelpe til med enda flere lokale etableringer.

Styreleder i Vestlandet E-sport, Frank Willy Djuvik, er strålende fornøyd med ansettelsen av Nøkling. – Bjørn Inge sier at dette er en drømmejobb, men vi kan si at vi har fått en drømmeansatt. I tillegg til å ha mye kompetanse og erfaring om både gaming og faglig utvikling, så har Bjørn Inge ett stort engasjement og brenner for utviklingen av e-sport, sier han.

I følge styrelederen vil ikke den nye e-sport koordinatoren mangle oppgaver når han starter 1. mai. – Utviklingen og etableringen av lokale gaming og e-sport tilbud i Vestland går svært fort. Vi blir ukentlig kontaktet av kommuner, idrettslag, ideelle organisasjoner, og ildsjeler som ber om råd og hjelp til å etablere tilbud og arrangement. I tillegg er Vestland Fylkeskommuneveldig aktive med å gjennomføre sin e-sport strategi, og her vil e-sport koordinatoren ha en viktig koordineringsrolle, avslutter Djuvik.

Foto: Thomas Nøkling