Researcher's Night ble en kjempesuksess!

Super steming på Spillhuset i Bergen

25.9.2022

For en kveld!

Alrek Helseklynge i samarbeid med Idrettsklynge Vest og Aktive Gamere, arrangerte Forskningsnatt på vakre Spillhuset i Bergen. Med tittelen «En generasjon satt på spill?», full sal og super stemning fikk vi først møte Cecilie Rødland Jelstad, mamma til proffesjonell e-sportutøver Kristoffer «Krizzii» Rødland Jelstad. Hun gav oss en inspirerende historie om gleder og utfordringer rundt det å ha et barn som gamer på elitenivå.

Publikum fikk så oppleve to ulike panlesamtaler der moderator Silje Mæland navigerte dialogen trygt gjennom tema som hvordan gaming kan påvirke søvn, hjerne og helse, rykende ferske data på gaming blant barn og unge i Bergen, samt gode foreldrestrategier. En kjapp håndsopprekning viste også at mange i publikum var foreldre selv, noe vi tror gav en ekstra nærhet til temaene forskerene diskuterte på scenen denne kvelden.

En stor takk til våre bidragsytere og paneldeltakere som gjorde kvelden perfekt. Og ikke minst tusen takk til Spillhuset i Bergen som gav arrangementet en nydelig ramme!