E-sport i vest som tema på møte med "Verd-Sett" i Os Rådhus

Aktive Gamere ble invitert til å holde foredrag om e-sport og spill-relaterte aktiviteter her i vest

20.1.2023

Carl-André Dahl, som er med i prosjektet «Verd-Sett» i Bjørnafjorden kommune, lurte på om vi kunne ta turen til Rådhuset i Os og snakke om e-sportsatsningen her i vest. Selvsagt kunne vi det, og det ble en super kveld med fremoverlente kommunerepresentanter, idrettslag og ildsjeler fra eksisterende gaming/e-sporttilbud i salen.

Kvelden ble også løftet enda et hakk da Søreide Idrettslag blåste hatten av oss med sin fantastiske portefølje av fete e-sporttilbud. Søreide representerer gullstandarden av esport-tilbud her i vest, og de bruker mye tid og energi på å dele erfaringer og kunnskap med andre ildsjeler som ønsker å starte opp tilbud.

Folkehelseperspektivet var også en naturlig del av kveldens dialog, der vi diskuterte det økende behovet for mer fysisk aktivitet hos barn og unge som gamer. Vi var alle enige om at dette løser vi gjennom gamification! oger bare to eksempler av en gryende industri som kobler det beste fra gaming og e-sport, med fysisk aktivitet. For du glemmer at du trener når du har det dødsgøy!

Det virkelig koker i bredde e-sportsatsningen her i vest, og vi i Aktive Gamere gleder oss til å være med på fortsettelsen!