Hvorfor er e-sport en god idé?

Det finnes mange grunner til å begynne med e-sport i ditt idrettslag.

Bilde hentet fra dgi.dk/esport med tillatelse.

Hvorfor er e-sport i foreningsregi en god idé?

Det er en god idé å tilby e-sportsaktiviteter i foreningen din, fordi e-sport…

  • tiltrekker nye medlemmer
  • tiltrekker nye og flere sponsorer
  • kan gi positiv omtale i mediene
  • skaper nye frivillige
  • skaper grobunn for utvikling og vekst
  • bidrar med nye og andre kompetanser i styret og idrettslagsledelsen

Gaming og e-sport er populært som aldri før, og undersøkelser viser at cirka 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene mellom 9-18 år i Norge spiller spill på PC, konsoll, nettbrett eller mobiltelefon. Gaming er imidlertid ikke et nytt fenomen, men har røtter helt tilbake til 70-årenes arkadespill og de første dataspill i 90 årene.

Det nye er at gaming og e-sport vinner annerkjennelse på lik linje med andre former for konkurransesport og i stigende omfang blir organisert og tilbudt på utdannelsesinstitusjoner, på arbeidsplasser og i idrettslag.

Interessen for gaming og e-sport er med andre ord steget eksplosivt. Det er derimot ikke den eneste gode grunnen til, at det er en god idé å etablere en e-sportsklubb eller en e-sportsavdeling i et eksisterende idrettslag. Den viktigste fordelen er at idrettslaget ditt med e-sport på programmet kan tiltrekke en målgruppe av medlemmer, som ellers kan være vanskelig å etablere kontakt til.

Målgruppen består især av unge gutter og menn i alderen 10-24 år, som typisk ikke er interessert i tradisjonelle idretts- og mosjonstilbud og som derfor heller ikke er aktive i idretten i forveien. Mange av de har ikke noe forutgående kjennskap til idretten, de er allerede dypt spesialiserte innenfor interesseområdet sitt, og de har mange timers trening bak seg.

Felles for dem alle er imidlertid, at de er veldig lidenskapelige rundt det de gjør, og de ønsker å utvikle seg og oppnå bedre resultater, og derfor er e-sportsaktiviteter og trening i foreningsregi et attraktivt tilbud for dem. De faste rammene, dyktige trenere og det sterke fellesskapet som idrettslaget kan tilby, er dessuten et godt match til nettop denne målgruppen.